Iedereen krijgt er vroeg of laat wel eens mee te maken: je motorfiets wil niet starten. Heel vervelend natuurlijk, helemaal omdat dit soort dingen altijd op het verkeerde moment gebeuren. First Motors helpt je zo snel mogelijk de weg. Zie hieronder een korte uitleg van de meest voorkomende problemen waarom een motor niet wil starten.
First Motors: helpt voor iedereen die niks geregeld heeft
Bekijk hoe het werkt:

Lege accu

Er bestaan veel verschillende oorzaken waarom je auto niet wil starten. Veel voorkomende problemen zijn bijvoorbeeld: slechte weersomstandigheden of een defecte startmotor. Voordat je naar deze oorzaken gaat kijken, raden wij je aan om eerst de accu van de auto te controleren. Dit is namelijk dé nummer 1 reden waarom auto’s vaak niet meer willen starten. Hebben de lichten van je Motorfiets de hele nacht aangestaan? Grote kans dat dan je accu leeg is. In het geval van een lege accu, zorgt de pechhulp van firstmotors ervoor dat je snel weer onderweg bent.

Weersomstandigheden

Ook weersomstandigheden kunnen een rol spelen bij het niet starten van de auto. Koud weer kan ervoor zorgen dat de motor niet wil starten. Lage temperaturen kunnen namelijk een negatief effect hebben op de accu van de auto. Helemaal als deze accu er al slecht aan toe is. Wij raden je daarom aan om je accu regelmatig te controleren en goed te onderhouden. Wat ook soms helpt is de lampen even laten branden voor je de Motorfiets start.

Defecte startmotor

Branden de lichtjes van je Motorfiets wel maar wil de motor nog steeds niet starten? Dan krijgt de auto in ieder geval genoeg stroom en ligt het dus niet aan de accu. Grote kans dat dan de startmotor kapot is. De startmotor is een elektromotor die van de accu stroom ontvangt. Door middel van een tandwiel is de startmotor verbonden met de starterkrans in de motor. Op deze manier wordt dus de motor van de auto in werking gezet. Het kan zo zijn dat het tandwiel van de startmotor is versleten en daarom de Motorfiets niet start. Ook kan het zo zijn dat het rondsel in de starterskrans is vastgeslagen. Door de Motorfiets in de hoogste versnelling te zetten en hem heen en weer te duwen, kan de boel weer loskomen. Zet hierbij eerst het contact uit. In beide gevallen is het echter wel zo dat de startmotor aan vervanging toe is.

Hulp inschakelen

In het geval van een niet startende motor, raden wij altijd aan om er een professional naar te laten kijken. Door verkeerd handelen kan er schade ontstaan aan bijvoorbeeld de elektronica van de Motorfiets. Vooral bij moderne auto’s is dit vaak het geval. Bel First Motors om ons pechhulp in te schakelen.